Здравейте! Във форума чета от доста време но досега несъм писъл.От четири месеца карам алфа 156 1.8тс ц газов инжекцион определено ми допада. Но от около един месец ми прави номера. Както си карам и всичко си е ОК започва да мени обороти и й пада мощноста.Някой знаели от какво може да е? Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
странен проблем с алфа 156 1.8 тс
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от branimirof Покажи съобщениеЗдравейте! Във форума чета от доста време но досега несъм писъл.От четири месеца карам алфа 156 1.8тс ц газов инжекцион определено ми допада. Но от около един месец ми прави номера. Както си карам и всичко си е ОК започва да мени обороти и й пада мощноста.Някой знаели от какво може да е? Благодаря предварително.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Опиши си по-подробно проблема?
Оборотите ги мени на празен ход ли... и само в движение ли ги мени?
Като спреш на едно място мени ли ги?
Тва с падането на мощността, кога и как се усеща?
По време на движение нещо се случва ли (ако да - опиши какво точно става), или просто е започнала да върви по-малко от преди?
Comment
-
Сутрин паля и тръгвам колата върви добре, когато исключа от скорост в движение оборотите падат на 1100, кокато съм на място 900 оборота. И всичко е OK. Изведнъж от нищото колата спира да върви, като натисна по-рязко педала на газта се чува едно бучене и едвам набира. Като изключа от скорост в движение оборотите падат на 300 и започват да играят докато колата не спре на място. След известно време сичко се нормализира. Когато се появи проблема на климатик е трудно да се кара.
Comment
-
колега аз го имах същия проблем... само ,че на другата ми кола Форд Мондео 1.8 (115ps) смених кабели и свещи и всичко се оправи..но първо тръгнах от свещите.. Виж и да не зима от някаде въздох или от мап сензорите на бензина и газта..и се оказаха кабелите на края А сега даже мисля да слагам ГИ и на Алфата ми 156 1.6 TS и на нея съм и взел сещи сега кабели и я монтирамLast edited by deznam; d.m.y г., 23:31.
Comment
-
Първоначално публикувано от branimirof Покажи съобщениеЗдравейте! Във форума чета от доста време но досега несъм писъл.От четири месеца карам алфа 156 1.8тс ц газов инжекцион определено ми допада. Но от около един месец ми прави номера. Както си карам и всичко си е ОК започва да мени обороти и й пада мощноста.Някой знаели от какво може да е? Благодаря предварително.
теч прием изпускателна система, налягането на горивото, горивна система, Механична повреда ECM ".Изтичане на газове от всмукателно изпускателната система или недостик на газове неубходими за отчитане на верни показатели от ламда сондата .При мен се оказа , че катализатора ми е "ИЗБУШЕН" стои си на място но вътре е празен(изгорелите газове преминават бързо ( аз такак го тълкувам) и няма време за ламдата да отчете показатели.Еми това беше при мен
Alfa Romeo 156 TS 1.8
Alfa Romeo 145 1.7
Comment
-
Колега, как си решихте проблема с "бързо преминаващите" газове покрай сондата ?AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
Comment